remorse band 2021

Az új Remorse-album kapcsán Oláh Zsolt gitáros/zenekarvezető válaszolt a Rockinform kérdéseire, melyeket Perényi Dénes (Atomic, Zord) tett fel neki.

Elkezdünk riffeket írni harminchat évesen és aztán negyvenkilenc évesen kiadjuk a lemezt, ez a recept.Hihi!
Igen sok ötletem, riffem születik, aztán némelyikből majdnem kész dal is lesz, ezeket a próbateremben gyúrjuk tovább, folyamatosan alakítgatjuk. Sok dalnak rengeteg verziója született már. Most ez annyiban változott, hogy Lali és Gábriel a már majdnem kész dalokba csatlakozott be. Egy nóta volt, ami Lali ötletéből íródott, és több olyan riffet is hozott, ami változtatás nélkül azonnal bepasszolt az én dalaimba. G pedig nekiállt az összes dalnak, némelyikhez komplett részeket, ötleteket is megírt. A szövegek nagy része a hagyományos módon születik nálunk harminc éve, Tóth Zoltán Pati verseit böngészgetem, „kilopok” sorokat és írok hozzá, G is hozzátett, de most több ember is besegített, és van olyan dal is, ami Gábriel ötletéből származik.

Szerintem az a legnehezebb feladat egy magyarul éneklő thrash bandának, hogy olyan énekelhető dalszöveg szülessen, ami még tartalommal is bír.

Olvasd el a teljes interjút az online formában újraindult Rockinform honlapján...!

Az új Remorse-album HH-infolapja meghallgatási lehetőséggel, lemezkritikákkal: Remorse - "Kohó"