BPU Rock

Turán Eszter és Koltay Anna a hazai rocktörténelem utóbbi évtizedeit feldolgozó kétrészes dokumentumfilmje március 15. óta látható a Cinego felületén.

A film valahol az első harmada után kezdi elveszíteni a fókuszt, és akar lefedni láthatóan túl tág témakört. A rocktól eljutunk a hard rockig és a metálig de úgy, hogy közben a Junkies és a Tormentor között ugrálunk, egyik pillanatban Szekeres András arról beszél, hogy minden vágya volt fellépni az E-Klubban, a másikban Csihar Attila arról, hogyan hatott rá, hogy legyilkolták egymást a zenésztársai a Mayhemben. [...]

Black metal, thrash, grunge, nu metal, egymást váltják egyre rövidebb időközönként a stílusok, és egyre nehezebb koherenciát észlelni a filmben, hiszen mindenki beszél már mindenről, és nagyjából az tartja egyben ezeket a szegmenseket, hogy mindannyian valamiféle rockzenészek. Egyébként itt is azért akad kifejezetten érdekes rész, a Bedlam zenekar vagy a magyar grunge története például izgalmasan van tálalva, és itt hangzott el egy csomó olyan információ, amit elég kevesen ismernek.

Olvasd el a teljes kritikát a Telex.hu honlapján...!