Lapszemle az online rockzenei sajtóban frissen megjelent interjúkból.


mobydick old

Az Ugass kutya! album eredeti kiadójának jogutódja, az E-music Records vezetője, Enyedi Ernő keresett meg, hogy szeretnék méltó formában kiadni a klasszikus albumot, eredeti borítóval, bővített booklettel. [...] Abban az időben egyetlen lemezkiadó vállalat létezett, az MHV, és nem volt egyszerű lemezszerződéshez jutni. Számtalan próbálkozásunk elbukott, de ha kidobtak az ajtón, akkor visszamásztunk az ablakon, Ehhez persze segítség is kellett és mi mindent megtettünk, hogy megtaláljuk! A Beatricének és Nagy Ferónak rengeteget köszönhetünk, hiszen egyrészt rengeteget koncertezhettünk előttük, majd végül Feró volt az is, aki beajánlott minket az akkor első magánkiadóhoz, a Protonhoz. Egy biztos, a szerencsére is szükség van egy karrier megindulásához, és mi akkor jókor voltunk jó helyen. Egyébként többnyire magunk menedzseltük magunkat, és ez nem változott a mai napig sem.

Olvasd el a teljes interjút a Shock! Magazin honlapján...!

Megjelent a Depresszió tizedik nagylemeze, a Vissza a Földre, aminek kapcsán úgy gondoltam, meghívom Halász Ferit, a zenekar énekes-gitárosát, hogy beszélgessünk róla egy kicsit!

deprivedofsalvation band

Személy szerint nekem [a legemlékezetesebb] a Back To Symbolic Festival volt Csehországban tavaly. Azt a bulit sose fogom elfelejteni. Elkezdtünk játszani és csak annyit vettem észre a második szám után, hogy színpad előtt emberek tömege van. Nem láttam se a merch pultot, se a hangosítót, se a bárpultot. Csak headbangelő és pogózó embereket láttam, akik élvezik a zenét. A végén nagyon sokan jöttek is oda hozzánk CD-t vagy pólót vásárolni. És szünet nélkül együtt buliztunk velük. Eszméletlenül jó buli volt.

Olvasd el a teljes interjút a Rockbook honlapján...!

Hallgasd meg a banda új anyagát: "When Stones Bleed" EP (2022)

cvltofgrace band

Hát jó sokáig készült a lemez, az már biztos, az első dalkezdemények kb. 5 éve íródtak. Nem ment túl egyszerűen, ez idő alatt volt körülöttünk mindenféle nehézség: tagcserék, vírus, visszamondott turné, munkahelyváltások… Aztán elég sok csiszolgatás után kiírtunk magunkból mindent. Mikivel ismerjük egymást jó pár éve, még a tomuszos időkből. Mikor kijött az Inertia című albumuk a Boruval, láttam, hogy ő csinálta egyedül az egész felvételt, és már akkor beszéltük, hogy mindenképp szeretnénk vele együtt dolgozni, mert megvett minket kilóra, ahogy az szól. Minden várakozásunkat felülmúlta a végeredmény, nagyon elégedettek vagyunk vele. Élveztük a közös munkát, rugalmas és türelmes volt velünk végig.

Olvasd el a teljes interjút a Nuskull magazin oldalán...!

Hallgasd meg a banda új anyagát: "Sorrow from You" EP (2022)

downforwhatever band

Robi egy darabig Texasban élt és dolgozott. Volt egy helyi bár nem messze a lakástól, amiben lakott és amikor a haverját kérdezte, hogy miért menjenek le oda, annyi volt a válasz, hogy “Down For Whatever”. Ugorjunk le, csak úgy valamiért. Valahogy ez Robinak beragadt és amikor én csatlakoztam már a név adott volt. Számomra aztán később jött egy sor a “Zuhanás” dalszövegében, hogy “…ha nem tudok feljebb emelkedni, majd a mélybe süllyedek és felhozom a két kezemmel mindazt, amit lentről fel lehet”. Nekem ez a szám lett az, amivel igazán értelmet nyert a nevünk: amikor leülök megírni egy dalszöveget, sokszor igen mélyre kell ásni és őszintébbnek lennem a számokban, mint amennyire akár magammal lennék. Ilyenkor fel kell hozni lentről mindent, amit ott találok.

Olvasd el a teljes interjút a Rockbook honlapján...!

Hallgasd meg az új albumot: "Mondd el" (2022)

turbowitch band 2021

Komolyra fordítva a szót, még sok van ebben a zenekarban, szóval mondhatjuk, hogy az elején [tartunk], de már értünk el sikereket, a Wacken Metal Battle 3. helyezést is egy komoly visszaigazolásként könyveltük el, plusz kijött a második lemez is, ami egyértelműen egy fejlettebb Türböwitchet mutat, kurva nagyokat mennek a koncertjeink is, szóval örülünk, Vincent. A későbbiekben meg majd emeljük a tétet újabb lemezekkel és több itthoni és külföldi fellépéssel.

Olvasd el a teljes interjút a Rockbook magazin oldalán...!

Kókai Barnit leginkább a The Southern Oracle éléről és persze a Lyr X podcastból lehet ismerni, most azonban valami teljesen mást csinált. Olyannyira kilépett a komfortzónájából, hogy úgy éreztem, le kell üljünk erről beszélgetni!

paganinsurrection band

Én [Noszov Valentin] a Zombie Holocaust alapítója voltam, 1991- 2005-ig működtünk. Azután 2013-ban egy koncertre összeálltunk, de tervben van egy négy számos EP kiadása jövőre! Menyhárt Zsolt a Depth of Depravityben nyomta. Brutal Masturbation-ben meg együtt játszottunk Zsolttal. [Major] Csabinak ez az első zenekara, de jelenleg koncerteken kisegíti a Witchthrone zenekart. [...] Sokan tartanak a zenénktől, pedig az előéletünk miatt nem kéne, mert folk-metalnak gondolják, de inkább csak fűszernek szánjuk a kiegészítő hangszereket. Mi pagan death metalnak mondjuk. A Végzet kürtje számba gondoltunk először kürtöt, aztán megindult a lavina.

Olvasd el a teljes interjút a Rockbook honlapján...!

Hallgasd meg a debüt albumot: "Végzet kürtje" (2022)

 A Berettyóújfaluról indult Trident zenekar nemrég adta ki új albumát "Mélyre vág" címmel, ami a banda újjáalakulása óta már a második nagylemez a püspökladányi KabinLázban is tevékenykedő Papp Norbert énekessel. Ebből az apropóból járt a csapat próbatermében a LadányTV és készített interjút a tagsággal.

dudasattila feketeterror

Csak kazetták jelennek meg és ez így is marad. 1997 óta kazetta függő vagyok. Ez áll a legközelebb hozzám, tetszik a külalakja, a kivitelezése. A hangzás is mocskosabb tudd lenni az évek alatt. Maga a fizimiskája jön be. [...] Nem érdekel, hogy épp mennyire divat vagy sem, de az biztos, hogy nehezebben lehet érvényesülni vele kiadósként, reneszánsz ide vagy oda, de ez sem érdekel. Nekem az a tapasztalatom, hogy kaziból sokkal kevesebbet lehet eladni, de nem érdekel, mert fanatizmusból csinálom, amit csinálok. Mint gyűjtő azért örülök ennek a „reneszánsznak”, mert, igaz néha horror áron, remek klasszikus cuccokat lehet beszerezni.

Olvasd el a teljes interjút a Rockbook magazin oldalán...!

cadaveres kormi rockstation

Nincs összeveszés, sem vita. Balika már évek óta letette volna a bőgőt szerintem. Kicsit bízott valahol szerintem abban, hogy megfáradok végre. Aztán ez csak nem akart bekövetkezni, aztán Kálminak lett elege a koncertekből, utazásból. Ezek után könnyebb volt nekik errefelé billenni együtt. Időben jelezték, hogy be szeretnék fejezni, elfogadtam a döntésüket. (nem is tudtam mást tenni ugye....) Volt egy pont, amikor én is úgy éreztem, hogy akkor legyen ennyi, de aztán új erőre kaptam. Rengeteg dolog és ember volt, akik miatt így döntöttem. A jövő évet szeretném még mindenféleképpen megcsinálni. Nem tervezek nagyon előre, de a mi esetünkben felesleges is.

Olvasd el a teljes interjút a RockStation blogon...!

A műsor első vendége Kovácsovics Máté, a Mudfield zenekar frontembere. Cselőtei László és Pintér Miklós a metállal való ismerkedéséről, a dalszövegírásról és a kedvenceiről, inspirációiról kérdezte Mátét.