A legfrissebb klipes dalok és dalpremierek magyar bandáktól a metalzene minden stílusából.


 Sosem a kapkodásról volt híres az Aebsence zenekar, sokkal inkább az egyedi hangulatú etno rock/metal dalairól. November 3-án jelenik meg a csapat negyedik nagylemeze, a "Sűrű". Erről elsőként a "Ne maradjak idegen" című dal hallgatható meg.

 Az elmúlt hétvégén tartotta volna visszatérő koncertjét a Bridge To Solace hardcore metal legenda a Dürer Kertben, de a Duna partra költözött Dürer nagyterme még nem alkalmas rendezvényre, így kárpótlásul nem élőben, hanem demófelvételen hallgathatjuk elsőre a banda "Misery Loves Company" című új dalát. Magát a bulit 2023. március 3-ra szervezték át.

 A numetalos Pennhurst egy évvel a debüt album megjelenése után jelentkezik új dallal, amit egy szöveges videó kíséretében hallgathatsz meg.

 Lassan, de biztosan készül az Imperium, Matláry Miklós Nevergreen-billentyűs új zenekarának első albuma. A Dr. Jekyll (ének), Vladimir Rusic (szólógitár), Ispán András (basszusgitár), Marko Dulic (dobok), Matláry Miklós (billentyűs hangszerek) felállású csapat a harmadik dalát mutatta be nemrég.

 Év elején alakult a Scream Of Orpheus névre hallgató sludge/death metal zenekar ez pedig a banda "Herald of Lies" című, klipes, bemutatkozó dala.

 Áprilisban hozta ki legutóbbi anyagát a Long Live The Martyr groove/hardcore metal banda. A háromszámos "Be a Good Dog" EP-hez már készült egy klip a megjelenés idején, most pedig a "For Your Freedom" kapott egy igazán zúzós videót. :)

 Az electro-nu-modern metal Hope Industries az S8 Underground klub tehetségkutatóján elért 2. helyezéssel nyert stúdióidőt felhasználva készítette el bemutatkozó felvételét a Sparrow Music Stúdióban.

 A Project:Fated duót Tolnai Gábor gitáros és Gazsó Krisztián dobos alkotják, akik első hanganyagukat idén júniusban mutatták be a "Kristálypohár" című EP formájában. A címadó dalhoz készült friss klipben és a teljes EP-n a miskolci No One Inside énekesnője, Trunessia, azaz Lovas-Mitru Tímea működik közre, aki a dalszövegeket is megalkotta a három, változatos témákból építkező, progos, djentes, dallamos számhoz.

 A korábban Spreading néven működő death metal banda két EP és némi tagcsere után nevet váltott és The Aphotic Strain-ként zúznak tovább mostantól. A zenekar közleménye után hallgasd meg az első friss dalukat...!

Szeretnénk megtörni a régóta tartó csendet két nagy bejelentéssel!

Az első, hogy sajnálatos módon külön válnak utaink Borzas 'Dwarf' Zoltán basszerosunktól. Zoli rengeteget hozzátett a zenekarhoz mind zeneileg, mind a háttérmunkálatokban, de a banda céljaival kapcsolatos eltérő nézetek miatt, békés keretek között, de véget vetettünk a közös munkánknak.

Zoli helyére viszont Gonda Norbert ugrik be állandó tagként, aki szólista basszusjátékával fogja színesíteni a repertoárunkat.
A zenekar alakulása óta jelentősen megváltozott felállást pedig új névvel szeretnénk folytani, így mostantól Spreading helyett The Aphotic Strain néven működünk! Zeneileg ugyan azokkal az elképzelésekkel igyekszünk alkotni, minél érdekesebb dalokkal bővíteni a death metal fogalmát és feszegetni műfaji határait.

 A tíz éves fennállását ünneplő Omega Diatribe egy négyszámos EP-t adott ki "My Sphere" címmel. A három különböző hazai stúdióban rögzített címadó, új dalt Tue Madsen keverte és maszterelte, a srácok pedig Maráczi Krisztián (MinusFilm) rendezésében forgattak hozzá klipet. Az EP-n helyet kapott még a "Iapetus" album egyik újragondolt dala, valamint két "Metanoia" szám remixe.

 A modern metalos New Friend Request idén ősszel az Alvin és a Mókusok veterán punk rock bandával koncertezik majd. Ennek apropóján feldolgozták Alvinék 2008-as "Illúzió" lemezének címadó dalát. Lásd!

 A két éve alakult budapesti The Way We Are elérkezettnek látta az időt, hogy "Deathless Salvation" című első dalát bemutassa a nagyközönségnek. A metalcore-ban utazó csapat tagjai: Lovas Bence énekes, Balog Attila gitáros, Bodrogközi Balázs gitáros/basszer és Forstner Tamás dobos. Élőben október végén az Analog Music Hall kistermében lesz látható a The Way We Are.