A legfrissebb klipes dalok és dalpremierek magyar bandáktól a metalzene minden stílusából.


 "Lánc" címmel készül a Your Last Steps új albuma, amelyről a címadó dalhoz készült videóklipet a napokban publikálta a nagykanizsai banda. A dalban Bótyik Borostyán a Petricor és a Jade And The Astronauts zenekarok énekesnője vendégszerepel.

 Szandrik László nem lassít. A márciusban kijött "Hol vannak?" (feat. Csató) dal után most a Flúg/Rebelfools-énekes Lönczivel készült egy újabb OM-szerzemény, a "Te sem vagy más".

 A klasszikus 1980-as évekből táplálkozik a Vadász metalzenéje, amit legjobban a tavaly decemberben megjelent "Harc a benzinért" című első lemezük bizonyít. Most egyik lazább hangulatú dalukra készült videoklip.

 Az instrumentális post-black metalban utazó Black Particles június első napjaiban adja ki új albumát, amelyről elsőként az "A Fractured View" került bemutatásra.

 Augusztusban érkezik a szegedi Ahriman új albuma "Kehely" címmel. A black metal banda negyedik nagylemezéről a "Pokolsarkantyú" című tételt ismerheti meg először a publikum.

 Mindössze tíz nap telt az első Diaftora-dal bemutatása óta, és már megérkezett az újabb lemezelőzetes a thrash/death metal banda készülő debüt albumáról.

 A pagan black metal Ódon projekt mögött álló Kovács Kristóf hosszan kifejtős dalokat alkot. Ilyen volt a másfél éve megjelent "Régi sebeink" EP két száma, és ilyen a most publikált "Halottaink" is, amelynek dalszövege Juhász Gyula pontosan 100 éve, 1922-ben írt azonos című verséből született.

 A groove/death metal banda Komodo a holland Brooding Fearrel adott ki split kislemezt. A Komodo részéről az "FS9" című zúzda lett bedobva a közösbe.

 Ahogy még a '90-es években mondták: "Vigyázat! Szókimondó szövegek". A magát köcsögmetálnak tituláló ZPZ (zöld-pinkód-zöld) új albuma a júniusi Hammerworld magazin CD-mellékleteként fog megjelenni. Addig is ízelítőnek kidobták a "Kakaót!" című dalt a lemezről.

 A fehérvári Nyolcas Műhelyben készült a stoner/sludge metal banda Red Swamp legújabb koncertklipje az idén megjelent "Time to Die" album "Push" című dalára.

 A Kiskunhalas és környéki tagokból verbuválódott B.O.M. zenekar (minek a rövidítése lehet a név?) egy meglehetősen zorkó dallal állt elő. A banda felállása: Szabó Bence (ének), Bathó Tamás (szólógitár), Horváth Viktor (ritmusgitár), Horváth Jenő (basszusgitár, vokál) és Péli István (dobok).

 Kezdenek felpörögni az események a Tengerszem körül, hiszen hamarosan megjelenik második nagylemezük "Belső tenger" címmel. Az "Önimádó" után most újabb dalt tett közzé "Mozaik" címmel a közelgő albumról a Danics Dóra és Mazán Attila nevével fémjelzett csapat.