A legfrissebb klipes dalok és dalpremierek magyar bandáktól a metalzene minden stílusából.


 Az altermetálos Tündérvese ehónap végén adja ki második albumát "Körbezárul" címmel, felvezetésként pedig csekkold a "Pánik" dalhoz készül friss klipet!

 Almásy Gergely egyszemélyes, Autumn Nostalgie elnevezésű, post-black metal projektjének második nagylemeze jelenik meg októberben "Ataraxia" címmel a Northern Silence Productions kiadásában. Erről az albumról elsőként az "Alámerülés" című tétel került bemutatásra egy videoklip kíséretében.

 Miután a nu metalos Pennhurst megtalálta új énekesét Csárádi Róbert személyében, eljött az idő az évek óta halogatott új album kiadására. Ennek felvezetője a friss, ropogós, "Életek árán" című szerzemény. A nagylemez az októberi Hammerworld CD-mellékleteként is kapható lesz.

 A májusban publikált "Annihilation" után most újabb dallal állt elő a Stubborn. A friss, klipes "Daydreamer" újdonságát a megszokott üvöltések mellett felbukkanó énekdallamok adják.

 Az Analóg Rock/Metal Tehetségkutatót augusztus végén megnyert énekesnős, csellós, zongorás, dallamos metal banda Petricor új klipes dallal jelentkezett a tavalyi bemutatkozó EP után.

 

 Egy hét múlva érkezik a nagyváradi thrash/black/death metalos Decay első nagylemeze "ThORnMENThORn" címmel a Loud Rage Music kiadásában. A szöveges videóval megtámogatott "To Survive the Time" után most az album második előzetes dala következik "Baalanar" címmel és egy igazi videoklip kíséretében.

 A dunaújvárosi Misfit River melodikus deathcore csapat folyamatosan mutatja be új EP-je dalait, és most elérkeztek a címadó "Drill the Vein" tételhez. A teljes albumhoz már csak egyetlen szám hiányzik, amely a zenekar ígérete szerint hamarosan érkezik.

 A júliusban énekesváltáson átesett veterán death metal banda, a Monastery, új dallal jelentkezett "Divine Damnation" címmel, melynek videóklipjét a zseniális Gróf Balázs alkotta meg.

 A modern metalos kecskeméti Nova Prospect október elején jelenteti meg új nagylemezét "Törékeny egyensúly" címmel. A tavaly novemberben bemutatott "Légy valaki!" után itt a második klipes dal a közelgő albumról, az "Utolsókból elsők".

 "Harc a benzinért" címmel fog megjelenni a Vadász nevű speed metal csapat első nagylemeze. A pontos dátum még nem ismert, de addig is hallgasd meg a címadó számot!

 Egy hét múlva érkezik a The AoD "Remain" című minialbuma, amelyről előzetesként a "The Vortex Scheme" tételt mutatta be a kultikus The Art of Dethronement utódzenekara.

 A korábban Set The Clocks To Infinity néven működő csapat több év kihagyás után tért most vissza. Az újrainduláshoz a Detoxify nevet választották és elsőként a hitvallásként is felfogható groove-os "Metal in Me" dalt tették közzé.