Koncertajánlók, -beszámolók és teljes koncertfelvételek.


nots live 2022

Fontos a szöveg, a mondanivaló, már csak azért is mert pl. tőlem már többen kérdezték, hogy „de az énekes mit énekel, mert nehezen érthető” [nevet]. Azt gondolom, ez a stílussal jár, az összhang így teljes és tudom, hogy ez nem tömeg-műfaj, vagy mondjuk úgy, nem populáris, de ezért mi nem fogunk a stílusunkon változtatni. Az EP számaihoz pl. a YouTube-on mellékeltük a számok szövegeit, mert biztos mindenki kíváncsi a mondanivalóra is a zene mellett és Dávid is a zenéhez írja a szöveget. A hangulata, mondanivalója a zenével formálódik.

Olvasd el a teljes cikket a Fémforgácson...!

Hallgasd meg a debüt EP-t: "Elég a csendből!" (2022)

adrya live riffklub 2022

Az előző Pink Dragon már eléggé befűtötte a népeket, szóval nekünk már csak tartani kellett a jókedvet. Habár közben is felléptek még váratlan technikai problémák, összességében zúzósra sikeredett a buli. Sajnos a zenekarnak a jelenlegi felállással ez volt az utolsó közös megmozdulás, mivel 3 tagunktól is búcsút kellett vennünk (Zsani – énekes, Ádám – gitáros, Ricsi – basszer). Ezzel a koncerttel lezártunk egy időszakot és elindítottunk egy másikat.

Az utánunk következő AdryA zenekar lett az est fénypontja a maga különleges hangzásvilágával. Habár sajnos őket is beárnyékolta a beállás alatt felmerülő technikai problémák hada, végül minden a helyére került. Még szerencse, hogy vittük a kis basszus kombót így ki tudtuk segíteni az AdryA-t, mert az égiek egyszerűen nem akarták vonalból hallani a basszusbaltát.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus oldalán...!

feretrum live s8 2022

 Szeptember elején tartották az S8 Underground klubban az első Unhallowed Night elnevezésű összejövetelt, melyen a Feretrum, a Blizzard, a Nucleanus és a Préda zenekarok vettek részt.

Az estét a helyi Préda zenekar nyitotta, feszes thrash metal műsoruk volt, amelyet igazi badass átkötő szövegekkel prezenáltak! Egész jól megtelt a terem, a hangulat is kezdett kialakulni. Utánuk a Blizzard érkezett, és velük együtt a black metal. Ők már azokban az években is aktívak voltak, ami a műfaj egyik legjobb korszakának számít, így nem is keltettek csalódást, a nevükhöz teljes mértékben hű pusztítást rendeztek. Technikás és gyors dobjátékra épültek a hóvihar hangulatú riffek, amelyeket igazi black metal vokalizálás kísért, kellően agresszív stílusban.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus honlapján...!

 Szeptember 23-án Prágában indítja 2022-es őszi európai koncertkörútját az Ektomorf zenekar. Egy nappal korábban, rendhagyó módon hazai pályán, Békéscsabán ad koncertet a groove/thrash metal banda. A turné vendégei az indiai(!) SystemHouse 33, az amerikai Nox Sinister, valamint a féltávnál egymást váltó két német banda, a Corbian és az In Dying Lights.

ektomorf band 2022

 A Fülelő stábja az augusztusi Lazarvs / Heedless Elegance koncerten járt.

Ha már jött a lehetőség, hogy két ilyen zsír bandát nézhetünk meg egy este, mint a Heedless Elegance és a Lazarvs, ráadásul Apey-ékkal még egy kiadósat beszélgethetünk is, hülyék lettünk volna kihagyni, nem? Így aztán Wimi kérdezett párat Makkoséktól, majd megnézett két fasza koncertet, ráadásul még videót is készített nektek minderről! Akkora zúzás volt, hogy szem nem marad szárazon! Nem hiszed? Lesd meg!

subscribe bppark 2022 rockstation

Jó eséllyel nem vagyok egyedül vele, a Subscribe igen nagy kedvencem volt és igazából a félig-meddig inaktív mivolta ellenére még mindig az is. A hatos - kár tagadni - igen nagy hatást gyakorolt az itthoni zenei mezőnyre, főleg a kortársakra és a később érkezőkre, ennek megfelelően pedig igen nagy respekt övezi őket - és ezért fájlalom, hogy már nem olyan aktívak, mint voltak annak idején. Persze érthető, de most nem ez a lényeg, hanem a tíz (plusz egy) éves Bookmarks mondhatni születésnapi koncertje, ami egy újabb adag Subi varázslatot szállított le a népnek.

Olvasd el a teljes beszámolót a Rockstation blogon...!

subscribe bppark 2022 fulelo

Mivel minden zenekar időben kezdett, meglepődtünk volna, ha pont a Subi ne így tenne. Aggodalomra semmi ok nem volt, fél kilenckor pontban megindult az intro, és színpadra lépett a magyar progresszív metal egyik megkerülhetetlen zenekara, a Subscribe. A Csongor Bálint-Tilk Máté énekduó megfoghatatlan erőkkel szabadította ránk a dalokat, az Every Skin már a kezdő szólamoknál megtette a hatását, és mindenkit elöntött a zenéből fakadó mámor. Ugrálás a basszusra, együtt éneklés, átszellemült mozgás a hangszerekre, mindenki mindenkit imád, egyik sem hiányzott, és már itt éreztük, hogy azt akarjuk, ez az este sose érjen véget.

Olvasd el a teljes beszámolót a Fülelő blogon...!

akela koncert 2022

A farkasfalka megtöltötte a termet. Nem is értettem, hogy honnan bújt elő ennyi ember?! Mint később kiderült, voltak olyanok, akik csak az Akela kezdés előtt érkeztek, mert csak az érdekelte őket. Mint az írás elején már említettem, nem vagyok egy ősrajongó, de azért ismerek néhány számot. Ki nem?! Furcsa volt Danit látni az Akelával, ugyanis két nappal korábban a Nest of Plagues élén láthattam. Nah, de vissza a farkasokra. Főnök és a többiek elhozták a nagy slágereket, amit a közönség szinte végig énekelt. Nem kellett felkészíteni őket: ha a Főnök abbahagyta az éneket, akkor is hallottad, ahogy a falka üvölt.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus oldalán...!

lowland fest 2022 kronosmortus

A tudatosan megválasztott július végi időpont minden szempontból jónak tűnt, mert nem ütközött semmilyen hasonló rendezvénnyel, végül azonban mégis kissé balszerencsésen sült el, mégpedig az időjárás miatt. Azt hiszem, sikerült kifogni az egész év talán legmelegebb hetét, ráadásul az egész országban pont ezen a környéken uralkodott a legnagyobb hőség, ami nem gyengén próbára tette az embereket. Nem túlzok, a nappalok folyamán 40 fok fölé is felszaladt a hőmérséklet! Ez meg is látszott a fesztiválozók aktivitásán, nyilván negatív értelemben. Napközben elég kevesen merészkedtek a színpad elé, inkább az árnyékos helyeken bujkáltak, vagy épp a kocsmában próbálták kezelni a problémát némi hűsítő ital segítségével, de egyébként ezeken a helyeken sem volt igazán kellemesen hűvös.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus e-zine oldalán...!

cadaveres fezen 2022

 Már az "Ars Moriendi" című tavalyi album megjelenésekor is elterjedt, hogy a Cadaveres befejezi pályafutását. Körmi akkor azzal zárta rövidre a témát, hogy nem oszlanak fel, de valószínűleg ez lesz az utolsó Cada-nagylemez, koncertezni viszont fognak továbbra is. Úgy tűnik, ez most változik, a zenekar hivatalos facebook-oldalán megjelent bejegyzés alapján:

Korábbi ígéretünkhöz híven - a kistermes budapesti bulink mellett - pár vidéki helyszínen intünk búcsút majd az évnek és vele együtt lassan a Cadának is! Ezeken a helyeken biztosan találkozhattok még velünk, aztán lassan eljön majd a búcsú ideje, úgyhogy tessék iparkodni, nem utólag siránkozni! Mi szóltunk!
09/23 Budapest-Dürer
09/24 Kaposvár-Hang-Ár
10/15 Győr-A Beton
10/22 Hódmezővásárhely-HódStock Feszt.

Forrás: facebook.com/cadaveresband