Koncertajánlók, -beszámolók és teljes koncertfelvételek.


pokolgep metalkaracsony 2021 rockstation

Először jártam a Barba Negra Track téliesített részén. Ha épületlátogatást tűztünk volna ki célul, kissé csalódott lettem volna. A Prielle Kornélia utcai csarnok szívemhez nőtt dizánjával és magas nívójával (leszámítva a környezetét). Ez a még kisebb befogadóképességű helyiség nem közelített ahhoz. [...] Amikor újra elsötétült a nézőtér, a „gép-gép-gép, Pokolgép" skandálás majdnem ugyanúgy dübörgött, mint harminc évvel ezelőtt! Az intro sem változott (Carmina Burana), sőt, a második album B. oldal (olyan is volt!) egyes számával kezdtek a fiúk: Pokoli Színjáték. Szóval semmi sem változott...csak a fiúk, kivéve Kukovecz Gábor alapító-zeneszerző-gitárost.

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a RockStation blogon...!

longlivethemartyr s8 live 2022 jan

 A groove/hardcore metalt játszó Long Live the Martyr nyerte az S8 Underground klub tehetségkutató versenyének döntőjét január 8-án szombaton. Az ott eljátszott és első helyet érő mini-koncertet most te is megnézheted...

thycatafalque akvarium 2022

A 2021-es Fekete Zaj Fesztiválon 26 zenész és egy 16 fős stáb segítségével megvalósuló, a Thy Catafalque több mint 20 éves munkásságát bemutató koncert visszhangjától volt hangos az underground zenei szcéna az elmúlt hónapokban. Eljött hát, amire annyian vártunk a nyári Mezolit – Mesék a Thy Catafalque-ról koncert óta. A Thy Catafalque önálló, fix tagsággal rendelkező zenekarként lép a színpadra, méghozzá április 30-án Budapesten, az Akvárium NagyHall színpadán.

A jegyértékesítés január 10-én indul.

 A Pécs On Stage youtube-csatornáján debütált a Vodka For Kids post-hardcore banda új dala, egy live session video keretében, ahol a vadiúj "Burn It Down" mellett elhangzik még a "Ronnie James Dio" és a "WWJD" is.

remorse live 2021 instant

A repertoárból bőven volt mit válogatni. Így csendült fel a Fázom, majd a lendületes Harc! c. dal. A két erőteljes régi dalt követte a sikeres videoklipes, buta világunkról szóló Jelbeszéd, majd az ars poetica, a Soha nem adom fel. A dal akármennyire is egyszerű CD-n, vagy autóban hallgatva, olyannyira működik a koncerten, hogy ha eddig lettek volna visszafogottak a teremben, itt már mindenki legalábbis az ütemet verte. Folytatódott a műsor a Ha lesz még folytatással, és a drámai tartalmú és hangzású Még egyszer nótával. Ekkorra nem csak én üvöltöttem rekedtre már magamat...

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a Fémforgácson...!

Hallgasd meg a Remorse legutóbbi albumát: "Kohó" (2021)

 December 7-én rögzítette a Barba Negra klub színpadán a Lazarvs ezt a minikoncertet. A setlistben a következő dalok szerepelnek: Warmaster, Godslayer, Solar King, Valhalla és Judas. Jó szórakozást!

archaic live 2021 instant

A cirka egy órás műsor dalainak listája teljes képet mutatott a bandáról. A komoly témájú zúzos nóták sorát: True Death, The Saw, a vibráló klipes Last Man Standing és The Truth, egy, a dalokhoz mérten fura módon nagyon vidám társulat nyomta el. A csapat egyszerre komolyan és jószerivel végig bolondozva adta elő a kicsit sem vidám tételeket, Körülbelül ekkor kellett a dob sarkánál felállított tartalék-gitárt állványostul letenni a színpadról, mielőtt azt harmadszor is felborítják. Erdélyi Péter gitáros-énekes tömör átkötő szövegekkel vezetett be minden dalt, nem pazarolták az időt fecsegésre.

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a Fémforgács honlapján...!

wmd metalhu turnezaro

Most akkor írjak, vagy ne írjak? – gondolkoztam hosszasan. Írok én nagyon szívesen, hiszen az általam szeretett műfajban szívemnek nagyon kedves zenekarok léptek föl – ugyanakkor kicsit furcsa, amikor egy magazin a saját maga által szervezett turnéról számol be. Aztán úgy döntöttem, hogy írok, próbálva minél inkább a tényekhez ragaszkodni – már amennyire a koncertbeszámoló szubjektív műfajában ez egyáltalán lehetséges. Az év végén, november-decemberben a Metal.hu istálló négy többé-kevésbé friss albumos zenekara, a Beneath The Void, a Heedless Elegance, a Nest Of Plagues és a Watch My Dying egy nyolcállomásos országjáró turnéra indult. Ez az első turné a Metal.hu égisze alatt, és az biztos hogy nem is az utolsó.

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a Metal.hu oldalán...!

mytra live 2021 instant

A basszus és dob összjátékát különössé tette, hogy a Roadba igazolt Tóth Tamás helyén egy ideje egy android dobol; a háttérkivetítőn már többször volt látható az idei Mytra-bulikon. Robi elégedetten hangot is adott a játékának. A zene komplexitásához és a Mytra-koncepció teljességéhez ez a megoldás nagyon is jól passzol. Ahogy ugyanúgy illett a Hocza Viktória hangján csengőn megszólaló női ének, a refrének és egyéb vokálok alá bejátszott kiegészítő lemezes-vokálsáv. A billentyűszőnyeg egy részét hasonlóan samplerről hallottuk, miközben Viki jellemzően a vezérszólamokat játszotta.

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a Fémforgácson...!

Hallgasd meg a nagylemezt: "Logos" (2020)

 Nemrég jelent meg az instrumentális doom/sludge metal banda Her Highness első nagylemeze "Visions of a Lower Life" címmel. Novemberben a győri Betonban koncertezett a dob/basszus felállásban zenélő csapat, és erről a koncertről három dal felvételét tették közkinccsé még az ünnepek előtt.