feketezaj 2021

A fesztivál történetében idén először lett egy telt házas nap. Ez meg is látszott odabent, mert hiába lett dicséretes módon több kajáspult, mint tavaly, az utolsó napon, vacsoraidőben teljesen bedugult minden. Bővíteni egyébként nem is igazán lehet, ez a maximum, amit ez a terület elbír. [...] És hogy mi okozta ezt a nagy népvándorlást ide a Mátrába, a Sástóhoz? Az, hogy 23 éves története során először élőben lehetett hallani Thy Catafalque-dalokat.

Olvasd el a teljes beszámolót a Lángoló weboldalán...!

Az én elképzelésem az volt erről a koncertről, hogy hat-nyolc-tíz zenész Tamással vagy Tamás nélkül megtanulja a dalokat, összegyakorolnak szépen, és utána végigtolnak egy meglehetősen hosszú setlist-et – ugye majdnem két óra hosszúságú fellépésre készültek. A beállás során a Fanyűvő színpad szélénél egyre nagyobb volt a mozgás, én meg csak számolgattam, számolgattam… és amikor már a negyedik gitáros és a második basszusgitáros jött fel hangszerrel a nyakában, akkor már kezdett teljesen érthetetlen lenni, hogy mi is történik...

Olvasd el a teljes beszámolót a Metal.hu honlapján...!

Összesen három bulit sikerült elcsípni, ebből kettőre abszolút nem számítottam. Az egyik a Kytaro elnevezésű formáció volt, ami annyira elmebeteg, annyira zaj, annyira nem tudtam sehova se rakni, hogy tetszett. A trió iszonyatosan mélyre hangolt gitárral, dobbal és szinti/samplerrel tolja, és kelti a különösebbnél különösebb zajokat. [...] A másik koncert, amit láttam és igazából kíváncsi is voltam, az a Shell Beach volt. Soha nem tudtam őket élőben elcsípni. Mikor tini voltam, akkor úgy hívtuk őket, hogy a kicsi Subscribe. Így tizenpár év elteltével is azt mondom, hogy ez az állítás igaz.

Olvasd el a teljes beszámolót a Rockstation blogon...!